• Behandeling: Brazilian Wax

 • Een Brazilian wax is een soort van bikini wax. Met een brazilian wax, wordt het haar van de schaamstreek en bilnaad volledig verwijderd. Een strook van schaamhaar (in de vorm van een strip of een driehoek) kan worden overgelaten, net wat u wilt. Het resultaat is een super gladde en zachte schaamstreek, iets wat u nooit kunt bereiken met scheren.

 • De behandeling

  Eerst wordt de huid ontsmet, daarna voorzien van talkpoeder zodat de huid droog is en voorkomt dat de suikerhars blijft kleven aan de huid. Wij werken met een natuurlijke suikerhars welke een diepere ontharing geeft en minder irritatie voor de huid. Tevens is dit minder gevoelig dan met de normale hars producten.

  Het beste om ingegroeide haren tegen te gaan is om 1 a 2 dagen voor de behandeling de huid voorzichtig te scrubben met een zachte peeling. De aanbevolen lengte van de haren is ongeveer een halve centimeter. Dit wil dus zeggen dat u zich ongeveer 2 weken voor de afspraak niet dient te scheren.

 • Het resultaat

  Het haar wordt met suikerhars geheel verwijderd. Na het harsen duurt het gemiddeld 3-4 weken voordat het haar weer is aangegroeid. Harsen is een tijdelijke manier van haarverwijdering. U zult geen last krijgen van stugge of snelle haargroei, dit omdat de haren met de wortel verwijderd worden. Het voordeel hiervan is dat de teruggroei altijd dunner en lichter is dan bij het ontharen met een scheermes of ontharing crème. Hoewel het harsen op zich geen invloed heeft op de groei van het haar, is het een uit de praktijk bekend verschijnsel dat sommige haren – als ze maar regelmatig worden uitgetrokken – het toch lijken op te geven! De voorwaarde is wel dat het ontharen regelmatig, maar in ieder geval het hele jaar rond gebeurt. Slechts door medicijnen of hormonale veranderingen zal de haargroei kunnen toenemen, dus niet door het harsen. (dus niet alleen in de zomer periode)

 • Na de behandeling

  Vermijd 24 uur na de behandeling de zon, zonnebank, een heet bad of sauna. Neem liever een koele douche of ga zwemmen. Vermijd te strakke kleding op de huid die pas is geharst om het ingroeien van de haren te voorkomen.

  Tip! Houdt rekening met uw cyclus, en plan geen Brazilian tijdens uw menstruatie/regels, uw huid is dan veel gevoeliger.